Barba Zeme

Vai tava programmatūra ir pasargāta ar paroli?

Mēs pastāvīgi strādājam, lai mūsu klientu dati un informācija mākonī būtu labi aizsargāta. Tomēr, lai vide būtu pilnīgi droša, savs ieguldījums ir jāsniedz arī pašiem klientiem. Šim nolūkam ir jāizveido spēcīga aizsardzība ar paroli gan programmatūrai, gan ierīcei, no kuras tā tiek izmantota.

Izveido savai programmatūrai paroli

Mūsu klientu vidū ir daudz tādu, kuri savu programmatūru ar paroli neaizsargā. Lūdzam ņemt vērā, ka tas nav droši. Paroles izveidošana ir svarīgs pirmais solis, ko ikviens var veikt, lai aizsargātu savu programmatūru un datus. Turklāt nav nozīmes tam, vai programmatūra atrodas datorā vai mākonī.

Līdzās programmatūrai ir jāaizsargā arī ierīce

Viena no mākoņa ērtībām un priekšrocībām ir tā, ka programmatūrai var piekļūt vairākos veidos – to var izdarīt no dažādām ierīcēm, kuras, iespējams, izmanto vairāki cilvēki. Šo ierīču vidū var būt mājas vai biroja dators, vai arī viedā ierīce. Tā ir diezgan izplatīta prakse. Tas savukārt var novest pie tā, ka trešās personas var vieglāk piekļūt uzņēmuma finanšu datiem un informācijai.
Lai tas nenotiktu, mēs mudinām visus savus klientus izveidot paroli ne tikai programmatūrai, bet arī savam datoram vai viedajai ierīcei, kurā programmatūra tiek izmantota. Tas ievērojami samazina risku, ka programmatūrai varētu piekļūt kāda nevēlama persona. “Excellent” konsultantu pieredze liecina, ka lietotāji bieži vien nav izveidojuši paroli piekļūšanai programmai, vai arī parole ir ļoti vāja. Viens no sliktākajiem piemēriem ir tas, ja lietotājvārds un parole ir vienādi.

Mēs vēlamies dot dažus padomus, kurus der ņemt vērā, izvēloties paroli un nodrošinot programmatūras aizsardzību:

  • Nedrīkst izmantot to pašu paroli savam datoram un programmatūrai. Tāda pati vai līdzīga parole samazina drošību un dubultās aizsardzības jēgu.
  • Labu paroli raksturo burtu, ciparu un simbolu kombinācija. Spēcīgai parolei nav noteikti jābūt garai, svarīgāka ir tās sarežģītība. Izveidojot paroli, būtu jāizmanto pēc iespējas sarežģītāka zīmju kombinācija, kuru būtu grūti uzminēt.
  • Lietotājvārdu nedrīkst izmantot kā paroli. Viena no visbiežāk sastopamajām kļūdām ir tā, ka lietotājvārds un parole ir pārāk līdzīgi, vai arī tie ir pilnīgi vienādi. Parolei un lietotājvārdam ir jābūt pēc iespējas atšķirīgākiem.
  • Paroli nedrīkst atklāt citiem. Labas un spēcīgas paroles jēga ir tā, ka tā sniedz piekļuvi tikai noteiktiem lietotājiem. Neatklāj paroli tiem cilvēkiem, kuriem nav nepieciešama informācija, kuru šī parole sargā.
  • Parole ir regulāri jāatjauno. Parole nav jāmaina bieži, taču, ņemot vērā tās sarežģītību un mērķi, laiku pa laikam derētu apsvērt, vai tā ir vislabākā iespējamā parole.

Pilnīgi drošu vidi informācijai, kas atrodas mākonī, mēs varam radīt tikai sadarbības rezultātā. Mēs aicinām visus savus klientus pārbaudīt, cik labi programmatūra ir pasargāta ar parolēm datoros, kuros tā tiek izmantota. Tāpat iesakām pievērst uzmanību tam, kā ir pasargāta ierīce, kurā tiek izmantota programmatūra.

Datos balstīti lēmumi: panākumu atslēga uzņēmuma vadībā

09. Apr 2024

Ziņas

Uzņēmuma datu analīze ir priekšnoteikums kvalitatīvai kļūdu analīzei un ilgtermiņa… Lasīt tālāk

Biznesa vadības sistēmu integrāciju pievienotā vērtība

28. Feb 2024

Ziņas

Pētījumi liecina – uzņēmuma digitalizācija var palielināt darbinieku produktivitāti par… Lasīt tālāk

Kā uzņēmuma vadības jeb ERP sistēma palīdz biznesa attīstībai? Uzņēmuma “Rolling” pieredze.

11. Jan 2024

Klienta pieredze

ERP jeb resursu pārvaldības sistēma ļauj plānot un vadīt uzņēmuma… Lasīt tālāk

Kārlis Klovāns
Biznesa attīstības vadītājs

Interesē? Izmēģini bez maksas!

Iepazīsties tuvāk ar “Standard Books” biznesa programmatūras iespējām. Atstāj savu e-pasta adresi un mēs sazināsimies personiski!

Interesē? Izmēģini bez maksas!

Iepazīsties tuvāk ar “Standard Books” biznesa programmatūras iespējām. Atstāj savu e-pasta adresi un mēs sazināsimies personiski!

Paldies!

Jūsu kontaktinformācija ir nosūtīta. Mēs ar Jums sazināsimies.

Kļūda!

Neizdevās nosūtīt datus.

Paldies!

Jūsu kontaktinformācija ir nosūtīta. Mēs ar Jums sazināsimies.

Kļūda!

Neizdevās nosūtīt datus.