Ievadiet atslēgas vārdu vai skatiet zemāk atrodamo tēmu izvēli

Atjaunots 14. aprīlis 2023

Globālais lietotājs – iestatīšana

Globālā lietotāja funkcija ir koplietošana funkcija, kura ir nepieciešama piekļūšanai datu bāzei, ja tajā ir reģistrētas vairākas kompānijas. Ja Globālais lietotājs nav izveidots, tad katrai kompānijai ir jāizveido atsevišķs lietotājvārds, lai pieslēgtos. Globālā lietotāja izveidošana dod iespēju piekļūt visām kompānijām ar vienu lietotājvārdu un paroli.

Globālā lietotāja iestatījumi attiecas uz visu datubāzi, tāpēc, lai izveidotu un lietotu Globālo lietotāju, pietiek ar to, ja nepieciešamie iestatījumi tiek veikti attiecībā uz vienu kompāniju (piemēram, pirmajā kompānijā, kas tika pievienota datu bāzei).

Lai aktivizētu Globālā lietotāja iestatījumus:

1. Ieejiet pirmajā kompānijā, kas tika izveidota un pārliecinieties, ka ir izveidota personas kartītes vajadzīgajiem lietotājam, kuram vēlaties izveidot Globālo lietotāju (modulis Sistēma > Reģistri > Personas).

2. Modulis Tehniskie parametri > Reģistrs > Globālie lietotāji > Veidot – Jauns globālais lietotājs.

 

Paraksts – ievadiet lietotājvārdu (to pašu, kurš ir izveidots reģistrā Personas). Tiks pārnesta visa informācija no personas kartītes.

Personu grupa – norādiet (ar Ctrl+Enter), kādas tiesības vēlaties piešķirt visos uzņēmumos (piemēram, ADMIN). Šai lietotāju grupai ir jābūt izveidotai un iestatītai modulī Sistēma > Iestatījumi > Personu grupas.

E-pasts – aizpildiet lauku, norādot to pašu e-pastu, kas norādīts pie StandardID.

Sadaļā “Kompānijas” norādiet uzņēmumus, kuriem var piekļūt ar norādīto Globālā lietotāja lietotājvārdu. To var izdarīt:

  • manuāli katrā rindā pievienojot kompānijas no saraksta VAI
  • izvēlnē ”Veidot” ir iespējams izvēlēties “Pievienot visas kompānijas” – rindām tiek pievienoti visas kompānijas.

Katra uzņēmuma rindas galā var atsevišķi norādīt personu grupas tiesības konkrētajā kompānijā VAI

  • “Veidot – Pievienot kompānijas, kur lietotājs eksistē” – Globālajam lietotājam tiek nodrošināta piekļuve tikai tām kompānijām, kuros pastāv dotā lietotāja personas kartīte.

NB! Ja vēlāk datu bāzei tiek pievienotas jaunas kompānijas, tad tām var piekļūt tikai tad, kad jaunās kompānijas rinda ir pievienota arī Globālā lietotāja ierakstam.

NB! Ja ir vajadzīga pieeja visām kompānijām ar vienādām pieejas tiesībām (norādīts Personu grupas laukā), tad sadaļu “Kompānijas” var atstāt tukšu. Pēc noklusējuma jaunizvaidotajam Globālajam lietotājam būs pieeja visām sistēmā esošajām kompānijām, kas atrodas uz jūsu servera.

3. Modulī Tehniskie parametri > Iestatījumi > Koplietojamie reģistri

Reģistrs – Personu grupas

Kolonna Kompānijām – jāpievieno visas kompānijas pēc principa 1,2,3,4,5, utt.

Kolonna Kompānijā – 1

Tādējādi Personu grupu iestatījumi no pirmās kompānijas tiek pārkopēti uz visām pārējām. Pēc šīs darbības saglabāšanas būs jārestartē programma.

Vai šis raksts bija noderīgs? Jūsu novērtējums palīdzēs mums uzlabot šo vietni.

Paldies par novērtējumu! Ja vēlaties, varat pievienojiet savu komentāru un kontaktinformāciju, lai mēs varētu ar Jums sazināties.
Paldies par novērtējumu!
Neizdevās nosūtīt komentāru

Trīs atslēgas finanšu sirdsmieram

17. maijs 2024

Kurš uzņēmumā rūpējas par finanšu… Lasīt tālāk

Ietaupi 40% laika: Kā EDS API integrācija atvieglo grāmatvežu darbu

10. maijs 2024

Vienkārša, droša un ērta datu… Lasīt tālāk

Vai iespējams apvienot attālinātu strādāšanu ar ceļošanu?

30. aprīlis 2024

Evitas pieredzes stāsts par ceļošanu… Lasīt tālāk